Niin pitkään kuin muistan, minulla on aina ollut hyvin syvältä kumpuava halu luoda ja ilmaista itseäni. Pienenä kasvoin isoenoni taiteen ympäröimänä. Hän oli tunnettu taidegraafikko Pentti Kaskipuro, Mestari K, jonka työt keskittyvät erilaisiin asetelmiin. Muistan kuinka pienenä eksyin näiden taulujen maailmaan tuijotellen mustavalkoisia kuvia ruisleivistä, sipuleista, perunoista ja miettien miksi juuri ne olivat saaneet ikuisen elämän taideteoksen muodossa. 

 

Koulumenestykseni vuoksi päädyin kuitenkin aikanaan 90-luvulla opiskelemaan Helsingin Kauppakorkeakouluun. Hassu sattumus kuljetti kohtaloani kuitenkin päättäväisesti toiseen suuntaan. Osallistuin amerikkalaisen opettajan kesäkurssille ja tehtävänä oli silloin tuottaa multimediaprojekti, jossa minut valittiin tekemään grafiikkaa. Muistan elävästi, miten ensimmäinen tutustuminen grafiikkaohjelmaan tempaisi  minut mukaansa ja oivalsin, että visuaalinen suunnittelu oli se, johon itseasiassa halusin suuntautua. 

 

Seuraavan vuosikymmenen vietinkin seuraten isoenoni jalanjälkiä työskennellen eri mainos-ja markkinointitoimistoissa. Valmistuin mainosgraafikoksi ja nautin suunnattomasti työskentelystä eri projektien parissa. 

 

Vuosi 2008 oli lähtölaukaus globaalille talouskriisille, joka vaikutti voimakkaasti markkinointialaan. Halusin kokeilla välillä jotain muuta ja ja sukelsin toteuttamaan toista mielenkiinnon kohdettani, joogaa. Olen aina seurannut intuitiotani ja niinpä oli aika antaa tilaa täysin erilaiselle, mielenkiintoiselle elämänvaiheelle. Avasin oman joogastudioni vuonna 2011 ja olen opettanut joogaa siitä lähtien. 

 

 

Muutama vuosi sitten suunnittelumaailma tuntui vetävän takaisin puoleensa. Halusin lisätä uuden ulottuvuuden kaksiulotteiseen suunnitteluun ja sisustussuunnittelu antoi tähän hyvän ratkaisun. Olen aina ollut hyvin kiinnostunut siitä miten tila vaikuttaa ihmiseen ja miltä tila tuntuu. Olen ollut onnekas saadessani heti mielenkiintoisia projekteja ja päässyt suunnittelemaan niin ravintoloita, julkitiloja kuin yksityiskotejakin. Opiskellessani sisustussuunnittelua innostuin todenteolla maalaamisesta. Jotain maagista oli tulossa osaksi elämääni. 

 

Aloitin akryylimaaleista ja siirryin myöhemmin öljyväreihin. Tunsin ensimmäisestä siveltimenvedosta, niin kuin vieläkin tunnen aina kun maalaan, että pystyn ilmaisemaan itseäni täysin vapaasti ja aidosti. Teoksen valmistuminen tuottaa minulle suurta ja syvää iloa ja en malta odottaa päästäkseni uuden projektin kimppuun. Olen järjestänyt elämäni maalauksen ympärille niin, että voin maalata joka päivä. Olen amerikkalaisen taidemaalarin yksityisoppilas ja työskentelen hänen kanssaan viikottain hioen tekniikkaani. 

 

Maalaan syvältä sisimmästäni, ilmaisten sydämeni laulua, antaen tilaa sieluni kuville. Olen onnellinen maalin täyttäessä kankaan. Teoksen löytäessä kotinsa kiitollisuus valtaa olemukseni. 

 

Lempirunoilijani Rumin sanoin: 

 

"Anna itseäsi vietävän hiljaa suuntaan, jonne sinua oudosti vetävät asiat, joita oikeasti rakastat. Se ei koskaan johdata sinua harhaan." - Rumi 

Pia Rydman Art - taidetta syvältä sielusta

TAITEILIJAN TARINA

Saisiko olla appelsiini?